20:00

Sickla IF

Essinge IK - Sickla IF 0 - 5 (0 - 4)

Höstsäsongens första match spelades redan i juni då båda lagen enats om att flytta mötet från augusti.

Sickla, som vann stort det första mötet lagen emellan, gick storsegrande även denna gång.
Den inledande kvarten av första halvlek var jämn. Båda lagen hade respekt för varandra och skapade även några farligheter var innan det första målet för kvällen skulle falla. 0-1 kom efter att EIK misslyckats med att spela ut bollen och istället studsade bollen in i straffområdet till en fristående Sickla-spelare som förpassade bollen in i nätmaskorna.
Sedan följde en kollektiv kollaps av EIK, vilket Sickla utnyttjade och kunde därmed göra tre mål inom loppet av fem minuter. 0-4 i halvtid mot en bra motståndare, vilket givetvis försvårade möjligheten till poäng i detta möte.

I den andra halvleken spelade EIK upp sig, men Sickla slog av på takten och kunde bevaka sin ledning utan några större svårigheter. Sickla passade på att utöka sin ledning och matchen slutade 0-5.

En tung förlust åter igen för EIK, men mot ett välorganiserat och spelskickligt Sickla var det bara att lyta på hatten för deras insats.

För EIK:s del handlar det nu om ett sommaruppehåll där spelare och ledare får ladda om inför höstupptakten och ta nya tag inför de kommande seriematcherna under den perioden.